A videojáték-ipar legújabb csillaga, az Elden Ring: Shadow of the Erdtree, rekordgyorsasággal, mindössze három nap alatt ért el ötmillió eladást, ezzel pedig felzárkózott a The Witcher 3 és a Cyberpunk 2077 legendás kiegészítőinek sikeréhez.

A Bandai Namco és a FromSoftware által kiadott közlemény szerint a Shadow of the Erdtree már most az egyik legnagyobb sikerű DLC lehet a videojáték-történelemben. A fejlesztők kiemelték, hogy ez a teljesítmény a globális rajongótábor lelkes támogatásának köszönhető, akiknek hálájukat fejezték ki.

Az Elden Ring alapjátéka óta több mint 25 millió példányban talált gazdára, és a statisztikák szerint a játékosok 20%-a már az első hétvégén beszerezte a DLC-t, ami figyelemre méltó eredmény egy bővítmény esetében.

A CD Projekt korábban az IGN-nek nyilatkozva elárulta, hogy a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty kiegészítője 23%-os csatolási arányt ért el, míg a The Witcher 3 kiegészítői 22% és 24% közötti arányokkal büszkélkedhettek.

Az összehasonlítás nem véletlen, hiszen mind az Elden Ring, mind a Cyberpunk 2077 25 millió eladást ért el, így hasonló alapot biztosítanak a DLC-k értékesítéséhez. A Shadow of the Erdtree kiemelkedő fogadtatása után a CD Projekt gratulált a kiegészítőnek, amely túlszárnyalta a The Witcher 3: Blood and Wine-t, a korábban legjobban értékelt bővítményt. A játékosokat láthatóan nem tántorította el a nehézségi szint vitája sem, hiszen szívesen vállalják a kihívást, és élvezik a játék által nyújtott élményt.

Szólj hozzá