Miután a The Outlast Trials 1.0-s verziója hivatalosan is megjelent a Steamen és az Epic Games Store-ban, ennek örömére a Red Barrels megosztotta velünk a terveit a korlátozott idejű eseményekről és az első szezonról.

The Outlast Trials elérhető a Steamen és az Epic Games Store-ban, a Red Barrels fejlesztőcsapata betekintést engedett a kooperatív horrorjáték jövője kapcsán, pár infót részleteztek a “roadmapról”. A játék egy másfajta, közvetlenebb fordulatot ad a műfajnak, mint például a Phasmophobia vagy a Lethal Company, és a The Outlast Trials végső megjelenése után lenyűgöző 93%-os Steam értékelést kapott, közel 40 000 felhasználói vélemény alapján.

A Red Barrels csapata leült egy megjelenés utáni “kérdés-válaszra” (Q&A) a játék rendezőjével, Alex Charbonneau-val és a közösségi menedzserrel, Rosie Sarno-val, ahol közösen megjegyezték, hogy hamarosan megosztják velünk a frissített útitervüket a közelgő funkciókról.

A fókusz nyilvánvalóan a The Outlast Trials első szezonján van, amely idén nyáron érkezik. Az új szezon próbákat, egy elsődleges eszközt, egy riget, erősítőket, jutalmakat, extra eseményeket és még sok mást hoz magával. De addig is van még mit várni. Először is itt van a heti naptár, amely négy programot tartalmaz a hivatalos 1.0-s verzió első hónapjában.

A jelenlegi program a ‘Sharp Glass’, ahol minden törött üveg veszélyt jelent. Ezt követően a következő hetekben a ‘Be Quiet’ következik, amely arra kényszerít, hogy ne csapjunk zajt; a ‘No Rigs’, és az ‘One Chance’, ahol a fecskendőket és az újraélesztéseket teljesen eltávolítják, így arra ösztönöznek minket, hogy sokkal tökéletesebb kampányteljesítést hajtsunk végre.

A Red Barrels csapata “látta, hogy mennyire szeretik az emberek a heti programokat, hogy egyesek bizonyos heti programokat jobban szeretnek, mint másokat”, például amikor bizonyos módosítók hatására az emberek vagy egyedül, vagy többjátékos módban játszanak. Charbonneau azt mondja, hogy “kíváncsi vagyok, hogy milyen karakter-buildeket fognak kitalálni az emberek, hogy ellensúlyozzák a heti terápia változatokat.”

A The Outlast Trials – A közelgő heti programok naptára. Van még egy korlátozott idejű esemény is az 1.0-s verzióhoz, a Toxic Shock, amely “hamarosan” érkezik, és egy másik, amely titkosított esemény követi. Új változatokra, több MK-kihívásra és további jutalmakra számíthatunk. Charbonneau elmagyarázza, hogy a nagyobb események felváltják a heti programot az időtartamuk alatt, “hogy mindenki elég időt kapjon arra, hogy befejezze és feloldja a jutalmakat”.

Ezen túlmenően a csapat még sok minden mást is tervez a jövőből, többek között egy végtelen módot a próbákhoz, napi és heti feladatokat, amelyek minden alkalommal friss kihívásokat adnak, és egy teljesen új játékmódot, valamint több próbát, ellenséget, eseményt és további egyedi jutalmat.

Sarno szerint sok minden fog történni a “Program Lathe” kapcsán, de hogy ez “az Outlast Trials történetének egyik nagy narratív része, amit lassan fogunk elmesélni”. Ha többet szeretnél megtudni arról, hogy miért vagyunk mindannyian csapdába esve ebben a rémálomban, akkor maradnod kell.

A The Outlast Trials 1.0 verziója a héten jelent meg PC-re.

Szólj hozzá