A Rockstar Games fejlesztői csapata most már tanulhat abból a tapasztalatból, hogy a következő játékuk megjelenése közeledik.

A Rockstar rajongók számára már nem újdonság, hogy a vállalat a Grand Theft Auto V történeti kiegészítőjének fejlesztését félretette a Grand Theft Auto Online élő szolgáltatásának javára. Most azonban egy belső forrás is megerősítette, milyen érzés volt a fejlesztés frontvonalában lenni.

Joe Rubino, aki a Mobygames adatbázisában Max Payne 3 és Grand Theft Auto V kamera művészeként szerepel, egy friss interjúban a SanInPlay YouTube csatornánál elárulta, hogy részt vett a Grand Theft Auto V történeti tartalmának készítésében is.

Joe elmondása szerint a Grand Theft Auto Online projektbe való bevonása után, miközben a Rockstar többsége a Red Dead Redemption 2-n dolgozott, ő is hozzájárult a Grand Theft Auto V történeti DLC-jének előkészítő munkáihoz. Joe szavait idézve:

“Amikor a GTA Online piacra került, annyira jövedelmezővé vált és az emberek annyira szerették, hogy nehéz volt meggyőző érveket találni egy önálló DLC mellett, amely felülmúlja azt.

Visszatekintve most azt mondanám, hogy valószínűleg mindkettőt meg lehetett volna valósítani, de ez egy üzleti döntés volt, amit ők hoztak, és én csalódott voltam emiatt.”

Joe beszélt és megerősítette a pletykált Trevor-centrikus DLC-t is. Ahogy ismert, Trevor több küldetést is végrehajtott volna, ahol titokban dolgozott volna, feltételezhetően az amerikai hírszerzés számára. Amikor a hír megjelent, hogy a Trevor DLC-t törölték, Joe csalódott volt.

“Kicsit csalódott voltam emiatt, és ez volt az egyik fő oka annak, hogy akkoriban kissé keserű voltam. Úgy éreztem, ‘hé, srácok, mi a fene, ez zseniális, folytassuk, fejezzük be ezt.’”

Joe nem kommentálta, de más pletykák szerint a Rockstar átdolgozott volna néhányat azokból a DLC-kről, amelyek eredetileg a Grand Theft Auto V számára készültek, hogy a Grand Theft Auto Online DLC-jeként használják fel őket. Különösen a Doomsday Heist és a Diamond Casino Heist eredetileg a történet részei voltak.

Most, hogy a Grand Theft Auto 6 úton van, remélhetőleg a Rockstar átgondolta, hogyan hozza meg ezeket a döntéseket, a következő rész javítása érdekében. Ebben a pontban a cég már annyi pénzt kicsavart a rajongókból a Grand Theft Auto Online-nal, és úgy tűnik, hogy még a hűséges online játékosok is vágyakoznak arra, hogy a Rockstar valami újat adjon nekik a Grand Theft Auto 6 megjelenésével.

A látszólag logikus út előre az, hogy a Rockstar mind a történeti, mind az online szegmenseket teljesen kihasználja a rajongók elégedettségének fenntartása érdekében, de majd meglátjuk, hogyan alakul, amikor jövőre kiadják a Grand Theft Auto 6-ot PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re.

Szólj hozzá