Az Epic Games és a Walt Disney Company bejelentett egy új együttműködési formát, amely egy teljesen új játék- és szórakoztatóuniverzum közös létrehozásához vezethet az ingyenesen játszható Fortnite videojátékban. A partnerség részeként a Walt Disney Company 1,5 milliárd dollárt invesztált az Epic Games részvényeinek megvásárlásába.

A több éves projekt célja egy teljesen új univerzum létrehozása, amely átfogja a különböző Disney tulajdonú márkákat, beleértve a Marvelt, a Csillagok háborúját, a Pixart, az Avatart és még sok minden mást. A Disney szerint a játékosok saját történeteket és élményeket hozhatnak létre, tartalmat oszthatnak meg, és rajongásukat fejezhetik ki az Unreal Engine által támogatott creator-élményekben.

„Izgalmas kapcsolatunk az Epic Games-szel összehozza a Disney kedvelt márkáit és franchise-jait a rendkívül népszerű Fortnite-tal egy átalakító új játék- és szórakoztatóuniverzumban” – mondta Bob Iger, a Disney vezérigazgatója a sajtóközleményben. „Ez a Disney legnagyobb belépése a játékok világába, és jelentős növekedési és bővülési lehetőségeket kínál. Alig várjuk, hogy a rajongók teljesen új módon éljék át a Disney történeteket és világokat.”

Az is érdekes az egészben. hogy a jelenlegi nagyszerű hírünk négy és fél hónappal azután érkezett, hogy az Epic Games több, mint 800 alkalmazottat küldött el, és körülbelül két hónappal azután, hogy az Epic Games elindította a szintén népszerű és egyedi univerzumát, a Lego Fortnite-ot, a Rocket Racing-ot és a Fortnite Fesztivált. Ez messze nem az első alkalom, hogy a Disney tulajdonú márkák feltűntek a Fortnite-ban, mivel az első együttműködés az Avengers: Infinity War-tól származott, amikor Thanos megjelent a csatakirályi címben. Azóta a Marvel, a Csillagok háborúja és a Disney karakterei is feltűntek a népszerű játékban.

„A Disney volt az egyik első vállalat, amely hitt a világaink összekapcsolásának lehetőségében a Fortnite-tal, és az Unreal Engine-t használja portfóliójában” – mondta Tim Sweeney, az Epic Games alapítója és vezérigazgatója az bejelentési sajtóközleményben. „Most újra együtt dolgozunk valami teljesen új opcióban, hogy egy állandó, nyitott és interoperábilis ökoszisztémát építsünk, amely összehozza a Disney és a Fortnite közösségeket.”

Szólj hozzá