A PlayStation Showcase-en bemutatott új Assassin’s Creed Mirage trailer egy rakás részletet árul el a Ubisoft legújabb játékáról, hiszen az AC Valhalla egyik legjobb mellékszereplője, Basim Bagdad felé veszi az irányt az állhatatos lopakodós játék legújabb fejezetében. Az Assassin’s Creed Origins, az Assassin’s Creed Odyssey és az AC Valhalla játékkal nagyon jól szórakoztunk, de hiányzott belőlük egy klassz, finomított funkció, amit remélhetőleg a Mirage majd visszahoz. Az Assassin’s Creed Mirage Deluxe Edition részletei alapján az Assassin’s Creed Syndicate óta először kapjuk meg ezt a hasznos testreszabási lehetőséget.

Az Assassin’s Creed Mirage megjelenése a nyakunkon van, és alig várjuk, hogy visszatérjünk a parkour-központú, kard – és pengecsörtetős RPG-játékhoz, a Ubisoft pedig azt ígéri, hogy visszahoznak néhány olyan alapvető lopakodós mechanikát, amely 2007-ben meghatározta a sorozatot.

A környezet élénknek és reálisnak tűnnek, a harc és a mozgás szintén gördülékenyebbek, és a történet, hogy Basim hogyan csatlakozott az Assassin’s rendhez, valamint hogyan vált utcai szolgából teljes értékű csendes bérgyilkossá, mindenképpen kíváncsivá tesz majd minket.

Az AC Mirage Deluxe Edition részletei között elrejtve azonban egy finom utalás is van, miszerint az Assassin’s Creed egyik kedvelt testreszabási funkciója végre visszatér.

Az artbook, a soundtrack és a különböző játékbeli tárgyak mellett a Deluxe Edition tartalmazni fog egy “festék módot” is. Ezio már az Assassin’s Creed Brotherhoodban és a Revelationsben is különböző színűre festhette a ruháit, és ez az AC 3-ban, a Black Flagben, a Unityben és a Syndicate-ben is elérhető volt ez a páncélszínezési funkció.

Az Assassin’s Creed Odyssey, az AC Origins és AC Valhalla azonban – bár ezek lehetővé tették a ruhák testreszabásának bizonyos formáit – elhagyta a festési mód lehetőségét.

Az a tény, hogy a festés szerepel az AC Mirage Deluxe Edition extráiban, minden bizonnyal arra utal, hogy az alapjátékban is elérhetőek lesznek más festékek is, így remélhetőleg pontosan olyanra varázsolhatjuk Basimot, amilyennek csak szeretnénk. Az újratervezett harc és lopakodási rendszerrel kombinálva a Mirage kezd nagyon ígéretes visszatérésnek tűnni a Ubisoft kiemelkedő stealth-’em-upja számára.

Amíg az Assassin’s Creed Mirage-ra várunk, érdemes kipróbálni a többi nyílt világú játékot, esetleg a legjobb sztoris játékokat, mint pl. a Red Dead Redemption 2 vagy a Days Gone.

A Mirage idén októberben jelenik meg, többek között PC-re is.

Szólj hozzá