A Remedy Entertainment elsősorban arra koncentrál, hogy az alapértelmezett beállítások mellett a játék “sziklaszilárd” pontossággal 30 FPS-sel fusson az adott konzolokon.

A Remedy Entertainment kommunikációs igazgatója nemrég megerősítette, hogy az Alan Wake 2 a konzolokon (kivéve az Xbox Series S-t) megjelenésekor tartalmazni fog egy Performance Mode-ot, amely lehetőséget ad a játékosoknak, hogy 60 képkocka/másodperc sebességgel játsszák a játékot, a magasabb képkockasebességhez igazodó vizuális vágásokkal szemben. Most az IGN-nek adott interjújában Puha úr további részleteket árult el arról, hogy mire számíthatunk.

Érdekes módon – bár az Alan Wake 2 nem fog Performance Mode-ot kapni az Xbox Series S konzolon -, a játék gyengébb Xbox konzolokra való optimalizálása során – a munka nagy része még az év elején, májusban kezdődött – a fejlesztőcsapat megtalálta a módját annak, hogy egy “jó” Performance Mode-ot ültessenek be a videojátékba, amely Puha szerint “többnyire” 60 FPS-en fog futni.

“Igazából már májusban elkezdtünk erősen dolgozni a Series S-en” – mondta Puha úr. “Csökkentettük a memóriahasználatot, ami mélységesen fájdalmas volt, de ez a sok munka segített nekünk abban, hogy egyfajta jó Performance Mode-ot adjunk ki, ami többnyire 60 [képkocka/másodperc] sebességgel fut, különösen a Dark Place-ben, mert az sokkal egyszerűbb.”

Puha hozzátette még, hogy elsősorban arra koncentráltak a csapattal, hogy az alapbeállításokon az Alan Wake 2 “sziklaszilárd” 30 képkocka/másodperc sebességgel fusson, miközben a lehető legjobb képminőséget és hűséget biztosítja a felhasználó számára.

“Végül sikerült összehozni, de igazából a fő munka az volt, hogy a stabil 30 [képkocka/másodperc] legyen” – mondta. “Ezt teszteltük, ezt tesztelte a minőségbiztosítás QA és mindenki, hogy szuperszilárd 30-nak kell lennie.

“Nagy Performance Mode-párti vagyok, de az Alan Wake 2-t többnyire csak 30-nal játszottam, mert annyira sima, és a látvány hihetetlenül jól néz ki ezeken a beállításokon. De a Performance Mode-ot is szeretem, és örülök, hogy benne van”.

Az Alan Wake 2 október 27-én jelenik meg PS5-re, Xbox Series X/S-re és PC-re.

Szólj hozzá