A FromSoftware behozott egy “titkos” változtatást az Elden Ring-be a legutóbbi, 1.05-ös update-el, amitől “jobbak” lettek a Golden Rune-ák.

Az Elden Ring Világszerte egy nagyon jól fogadott játék lett. Rengeteg pozitív kritikát kaptak, amik dicsérik a játék open world formuláját, a szép grafikát, az intenzív boss fight-okat, illetve a változtatásokat a már jól megszokott Dark Souls formulán. Annak ellenére, hogy az Elden Ring az egyik legjobb értékeléssel rendelkező játék valaha, a FromSoftware nem állt le az update-ek gyártásával.

Az 1.05-ös patch notes-ben említést tesznek több változásról és bug fix-ről is. A szükséges javításokon kívül néhány változást mondhatni “kisbetűvel” írtak a patch notes-ba, van, amit pedig titokban változtattak meg.

Az egyik titkos változtatás a Golden Rune-okkal kapcsolatos. Ezek a rúnák használati tárgyak, amiket, ha “betörünk” azonnal rúnákra teszünk szert, amikkel fejlődni tudunk a játékban. Ezek a Golden Rune-ok több formában és méretben érkeznek meg az inventory-nkba. Egyértelműen a nagyobb rúnák többet adnak, mint a kisebbek. Viszont a játék az 1.05-ig nem adta a játékos tudtára, hogy melyik mennyit fog adni.

Habár nem említették, az 1.05-ös patch-től a játék a tudtunkra adja, hogy melyik Golden Rune-ért mennyi rúna is jár pontosan. Ezt egy Riddet felhasználó, Theheadofjug vette észre, miután letöltötte az új frissítést a játékhoz.

Természetesen nem ez az egyetlen titkos quality of life változtatás a játékban. Ha legyőzzük Starscourge Radahn-t, egy nagy kráter keletkezik a map-on. Ezt a játékosoknak meg kell “látogatniuk” ahhoz, hogy további részeit érjék el játék nyújtotta területeknek. Ettől az update-től kezdve viszont ez a kráter meg lesz jelölve a boss legyőzése után a térképünkön, ami igencsak hasznos, főleg egy új Elden Ring játékos számára.

Bár a megjelenéstől fogva az Elden Ring-el játszó játékosoknak ez nem túl nagy változtatás, az újonnan érkezőknek egészen biztos, hogy sok segítséget nyújt. Az Elden Ring közösségi szinten is nagy játék lett, így mindig vannak új játékosok.

Szólj hozzá