A Pokémon Cég jogi lépéseket fontolgat a Palworld című játék ellen.

Pár napja látott napvilágot a „pisztolyos Pokémonként” híresült Palworld játék, és a siker olyan robbanásszerű lett, hogy a játékot kiszolgáló szerverek összeomlottak. A fejlesztő Pocketpair elmondása szerint mindössze három nap alatt 4 millió előfizetővel büszkélkedhetnek, ezzel túlszárnyalva olyan népszerű alkotásokat, mint a Cyberpunk 2077, a Baldur’s Gate 3 vagy az Elden Ring.

A legfrissebb adatok szerint öt nap alatt már 7 millió eladott példányszámot értek el, tovább erősítve a Palworld hihetetlen népszerűségét.

A Palworld egy új túlélő-szimulátor játék, amely a Pokémon világát idézi meg, de sokkal realisztikusabb és kegyetlenebb módon. A játékosok nemcsak barátkozhatnak, hanem harcolhatnak, vadászhatnak, sőt akár rabszolgaként is használhatják a színes lényeket. A játék fejlesztője, a Pocketpair azt állítja, hogy a játék nem sérti a Pokémon Company szerzői jogait, mert nem használja fel a hivatalos Pokémon neveket és dizájnokat.

A Pokémon Company azonban másképp gondolja. A cég szerint a Palworld nyilvánvalóan a Pokémon franchise népszerűségét és hírnevét használja ki, és olyan módon ábrázolja a lényeket, amely sérti az eredeti alkotók szándékát és vízióját. A cég jogi tanácsadókat fogadott, hogy megvizsgálják, milyen lehetőségeik vannak a Palworld elleni fellépésre. A cég szóvivője szerint a Pokémon Company mindig is elkötelezett volt a Pokémon franchise védelme és tiszteletben tartása iránt, és nem fogja tétlenül nézni, hogy mások károsítsák vagy becsméreljék azt.

Szólj hozzá