Szörny-gyűjtő RPG, ami kicsit Pokemon és egy kicsit Power Rangers. De hogy illik így össze minden? Pokemonhoz hasonlóan különféle lényeket kell elfognunk, majd hogy erősebbeket tudjunk elfogni, fúzionálnunk kell a meglévő lényeinkkel.

A nyílt világú távoli szigeten, a New Wirral-on a lakók folytonos szörnyveszéllyel álllnak szemben, ahol a kazetta harcosok veszik fel a küzdelmet ezekkel a lényekkel. A kazetta harcosok az egyes lényeket a kazettájukba rögzítik, majd ezeket a szerkezeteket lejátszva bújnak a szörnyek bőrébe és védik meg az embereket a szörnyektől.

Az emberi kapcsolatok is fontos szerepet kapnak a játékban, hisz egy-egy embertársaddal fúzionálva újabb erőre tehettek szert. Mindemellett egyes szörnyek képességei fúzió nélkül is használható a sziget labirintusaiban.

A csatában fontos szerepet kap a Pokemonhoz hasonlóan a természeti elem, hisz New Wirral szörnyei is ezen természeti elemek egyikébe tartozik. Ezek alapján minden természeti elemnek lesz erőssége és gyengesége.

A Cassette Beasts-et a Bytten Studio készíti, egy fiatalos indie játékokkal foglalkozó brit csapat. PC mellett Xbox One-ra, Xbox X/S-re, valamint Nintendo Switch-re is kijön majd a játék.

Szólj hozzá