Deckbuilding, pixel art és kalózok – mi kellhetne még egy jó kis indie játékhoz? Márpedig a Cross Blitz ezt kínálja nekünk, ahol oroszlánok, vaddisznók, medvék és egyéb állatok lépnek fel a fedélzetre és szelik a hullámzó tengert, ami egy rácshálós sakktáblaként terül elénk egy deckbuilding RPG-ben. A Cross Blitz-et már két éve jelentették be, de azóta az indie játékfejlesztő, a Tako Boy egy kiadót is talált a munkájuk mellé, így elérkezettnek látták, hogy csöpögtessenek egy kis finomságot a tenyerünkbe.

Cross Blitz 2 módot tár elénk, egy újrajátszható rougelite módot és egy jó kis story köré épülő szálat, ahol több karakter történetét követhetjük, mint páldául az oroszlán kalóz Redcroft-ét, aki a szabadságáért harcol, vagy a popsztár Violet-ét, aki azért harcol, hogy megállítsa gonosz hasonmását.

Mindeközben a rougelite mód egy folyamatosan változó tengeri hadjáratot nyújt, ahol zsoldosként rójuk a vizeket és építjük erőteljes paklinkat az egyre nehezedő hullámokkal szemben.

Mindezek mellé még társul a jó kis kalózmelódia, amit nem másnak, mint Fat Bard-nak köszönhető. Az ő nevéhez fűződik a Brawlhalla, a Windswept és a Demon Turf megzenésítése is.

Még ebben az évben fog Early Access-be lépni a játék és steam-en lehet majd követni és beszerezni a játékot. Árbócra!

Szólj hozzá