A 90-es és a 2000-es évek egyik legfelkapottabb játékműfaja a stratégia témakör volt, az AoE, Starcraft, Warcraft, C&C és még sok más név hódította a gamerek világát, azonban az utóbbi évek nem annyira kedveztek a műfaj szerelmeseinek. Lassacskán olyannyira háttérbe szorult ez a játékmód, hogy szinte rétegjátékká vált, bár legutóbbi AoE4 azért felrobbantotta a világot, de most ezúttal a C&C szerelmesei ugorhatnak ki a kanapéból.

A D.O.R.F.-ot a C&C játékok inspirálták és a fejlesztők megpróbálják visszahozni a 90-es évek hangulatát egy kis új mechanikával felturbózva. A játékban a szárazföldi ütközetek mellé társul még a légi és a vízi csatározás is, de a trailer videóban láthatunk atomtámadást is.

A játékban 3 frakció bőrébe bújva hódíthatjuk uralmunk alá a csatateret. A Crumbling Empire, ahol a hatalmas vasúthálózaté a főszerep, erős iparállamról van szó, amit arisztokraták és korrupt politikusok sodornak a romlás irányába. The Barbarians tudhatja magáénak a legnagyobb területeket, és bár nincs egy kimondott székhelyük, a kalózhajóikkal és a szárazföldön fosztogató motoros brigádjaikkal komoly csapásokat mérhetnek, még a kulturális és technológiai hátrányaik ellenére is. Végül a New World Order, ami egy szerény egységes rendből kovácsolódott a világ egyik legpusztítóbb haderejévé. Egykor gazdák és egyszerű munkások voltak, azonban a brutális iparosodás és technológia korában az egyik legveszélyesebb frakció vált belőlük.

Egyelőre sok pontosítást nem tudhatunk a játékról, azonban Steam-en már hozzáadhatjuk a kívánságlistához, hogy ne maradjunk le a hírekről.

Szólj hozzá