2019-ben indította útjára a Google a Stadia streaming szolgáltatását, ami arra volt hivatott, hogy a súlyos hardver árakat tudják kikerülni az olyan játékosok, akiknek nincs pénzük egy izmosabb konfigra. Az alap koncepció nagyon jó ötletnek tűnt, azonban a Stadia nem találta meg a megfelelő játékosállományt, így a bevételek nem igen fedezték a hatalmas szerverállományt, ami a streaming szolgáltatást tartotta fent.

Sajnos a Stadia már a nyitástól kezdve csak gyötrődött, eleinte a fizetési és feliratkozási összegekkel voltak problémák, a Google nem tudta rendesen közölni a felhasználókkal, hogy a havi feliratkozás bár ad jó pár ingyenes játékot, ettől függetlenül a nagyobb neveket külön-külön kellett rá megvenni. A Google kommunikációja nem csak ebben lapátolta a földet a Stadia-ra, sajnos a marketing osztály is csúnyán alávert a szolgáltatásnak, hisz nem igen van köztudatban a Stadia-nak a létezése.

Végül 2021-ben a Google már felszámolta 2 studióját, és több projectjüket is a süllyesztőbe dobta. Innentől kezdve, hogy a Stadia-nak szinte nem lehetett exklúzív játéktartalma és rá volt utalva más játékfejlesztőkre, így még inkább a szakadék szélére söpörte a Google.

Végül a Google Stadia január 18-án zárja be véglegesen a kapuit.

Szólj hozzá