A 2K Games, a neves videojáték-kiadó, hamarosan leleplezi egyik legnépszerűbb sorozatának új epizódját. A játékosközösség már most izgatottan várja a nyári bejelentést, és a találgatások szerint a Borderlands, BioShock vagy Mafia sorozatok egyikének folytatása kerülhet napvilágra.

A Summer Game Fest keretében, június 7-én esedékes bejelentésre a szervezők X-en keresztül csigázták fel a közönséget. Az esemény, mely a játékkiadási évek egyik kiemelkedő rendezvényévé vált, digitális közvetítésekkel, élő demókkal és a közelgő megjelenésekkel kapcsolatos hírekkel kecsegtet.

A rajongók közösségi médián keresztül osztják meg tippjeiket. Egyesek a Borderlands 4-et, mások egy új BioShock vagy Mafia játékot várnak. A Borderlands 4 fejlesztése jelenleg is zajlik, és a franchise augusztusi mozifilmje tökéletes alkalmat kínálhat a sorozat népszerűsítésére. Azonban a fejlesztés akadályokba ütközhetett a stúdió 2021-es felvásárlása és a Take-Two Interactive cégcsoportba történő beolvadása miatt.

Személyes véleményem szerint a Civilization vagy Xcom sorozat lehet a meglepetés befutója. A Civilization 6 után immár jó néhány év telt el, és bár a játék 2022-ig rendszeres tartalomfrissítéseket kapott, a fejlesztés azóta visszafogottabb lett. A spekulációk ellenére a valóság csak a júniusi bejelentés során derül ki. Habár én még ezután egy Mafia folytatást is el tudnék képzelni.

Szólj hozzá