Korai hozzáférésre váltott a legújabb kolónia- és gyármenedzselős játék, a Captain of Industry. Egy csapat elszánt, ügyeskezű melós a káoszba fulladt világ újjáépítését tűzte ki célul. Bányászat, termelés, fejlesztés, felfedezés és társai várnak rád, mindez kiegészítve egy csipetnyi emberbarát hozzáállással. Ha szeretjük őket, biztosítsunk számukra tiszta vizet és levegőt, ehető élelmet. Igen, minden étel ehető legalább egyszer, de ha nem akarjuk egyből hazavágni a lakosságot, bizony érdemes odafigyelni a részletekre. Ebben a játékban pedig lesz rá lehetőségünk.

Emberkéink menedzselése csak hab a tortán, azt a tortát még le is kell gyártani előbb, de ahhoz meg alapanyagok kellenek, azokhoz meg… Na de hogy milyen lehetőségeink lesznek, azt alább igyekeztünk nektek összefoglalni:

Termék gyártás: kezdjük az alapoknál! Olvasszunk fémet, keverjünk betont, gyártsunk építőanyagokat, termeljünk élelmet. Ha minden jól megy, megkezdhetjük a kőolaj kitermelést és finomítást, gyárthatunk elektronikai alkatrészeket, napelemeket, építhetünk adatközpontot de akár a rakéta bizniszben is kipróbálhatjuk magunkat.

Hatékony termelés: ahhoz hogy egy jól működő rendszert alakítsunk ki, bizony nem elég véletlenszerűen lepakolni épületeket. Figyelni kell azok elhelyezésére, egymással való kapcsolatára is.

Dinamikus terraformálás: ha a hegy nem jön le, majd mi megyünk fel hozzá. Építsünk rámpát amin feljutnak teherautóink, hogy odaérjünk építsünk hidat is a folyóra. Ha pedig kifogynánk a helyből, csak dobjunk pár kavicsot a tengerbe és voilá.

Bányászat: a nyersanyagokat valahogy elő kell teremteni, a részecske szintetizálás pedig még távol van mint ide Mucsajröcsöge (az ellenkező irányba indulva). így nem marad más, mint beüzemelni a jó öreg kotró, markoló és fejtőgépeket, majd kitermelni szenet, rezet, fémet, aranyat, ha pedig nem akarjuk a bányagépkezelőt búvárruhába öltöztetni, akkor a talajvíz elvezetésről is gondoskodnunk kell.

Növénytermesztés: az embereket bizony el kell látni élelemmel, ebben eleinte burgonyafarmok segítenek, majd később ha már a növényvédőszert is feltaláltuk, akár üvegházakat is építhetünk.

Technológia fejlesztés: az elmaradhatatlan kellék. Folyamatos fejlesztésekkel fel tudjuk oldani az újabb termékeket, gyártási folyamatokat, ezzel biztosítva szerény kis gyártelepünk szigetnyi óriássá válását.

Járművek gyártása: teherautók, markológépek, erdészeti gépek.. Csak arra figyelj hogy mindig legyen elég üzemanyag.

Fedezd fel a világot: javítsd meg és fejleszd a hajódat, fedezd fel vele a környezeted, ments meg túlélőket, találj rá új nyersanyagokra, de számolnod kell egy-egy összetűzéssel is!

A játékot a MaFi Games fejleszti, azaz Marek és Filip, két tehetséges szoftvermérnök. Több mint 6 éves fejlesztőmunka áll a játék mögött, így bízhatunk benne hogy amíg eléri végső állapotát, még számos újítást várhatunk!

HIvatalos oldal: https://www.captain-of-industry.com/

Steam: https://store.steampowered.com/app/1594320/Captain_of_Industry/

Szólj hozzá