Év elején jelentette be Volker Wertich, hogy visszatér a városépítős játékok készítéséhez röpke 30 évvel a The Settlers megjelenése után. Az új in-game videóban azt láthatjuk, hogy a sürgő-forgó kis falvacskában nagy szerepet kap majd a városfejlesztés és a nyersanyagfelhasználás, de a videó végén egy részlet azt sejteti, hogy talán még harci rész is lesz a játékban.

A folyamatosan épülő világ egyik szigetén kezdjük a kis városunk fejlődését, ahol a többi szigetlakóval kell diplomáciai úton a fejlődés mezsgyéjére lépni. És ha ez olyan egyszerűnek tűnik, akkor a kezdő szigetecske után irány a végtelen.

A fejlesztők szerint a játékmenetet egy német kifejezéssel lehet jellemezni, mégpedig a „Wuselfaktor”, vagyis a „nyüzsgés faktor”. A videó alapján is jól látható, ahogy a városlakók kígyózó sorokban menetelnek a munkájuk felé, mint a rengeteg egymást segítő fogaskerekek. Sőt, a fejlesztők elmondták, hogy a falvacskánk népessége egészen addig növekedhet, amíg több ezer pagoniai nem menetel az utakon, majdhogynem a végletekig bonyolítva az átláthatóságot.

A Pioneers of Pagonia még az év végén fog Early Access-be lépni az elmondások alapján, több mint 40 különböző épülettel a tárházban.

Szólj hozzá