A minap a Capcom eléggé beindította a gépezetet a Resident Evil Village háza táján, már ami a videó és információáradatokat illeti. Azt már korábban is tudtuk, hogy a játékban lesz egy kereskedelmi és egy craft-barkácsolási rendszer. Nemrég publikáltak egy olyan prezentációt, amiben a főhősünkkel éppen háziállatokra vadásztunk, ezzel begyűjtvén a fontosabb hús és bőrféléket. Ezeket a cuccokat később beválthatjuk a román községben tevékenykedő helyi árusnál, aki a “Herceg” névre is hallgat többek között, ugyanis a hájas NPC-nél még fegyvereket, lőszereket és különböző gyógytermékeket is tudunk majd vásárolni, illetve fejleszteni, amik lejbe (román pénznem) fognak kerülni.

Az alábbi előzetes meglehetősen ütősre és hangulatfokozóra sikerült. A román faluban lányaival élő Dimitrescu asszony ádáz macska-egérjátékot folytat Ethan Winters-szel, akit különös módon Chris Redfield elárult. Chris ráadásul megölte Ethan feleségét is. Ethan lánya pedig eltűnt, és így jövünk majd mi a képbe. Célunk felkutatni és megkeresni egyetlen leányunkat, miközben az ikonikus Chris Redfield és Dimitrescu asszonyság sakkban tartanak minket. Biztosan meg lehet az oka, hogy miért vált ellenünk a Resident Evil széria egyik legnépszerűbb és legkedveltebb karaktere.

A játék Chris Redfieldet gonosz karakterként kezeli, ám az sem kizárt, hogy valamilyen helyi boszorkányhatalom átok általi irányítás alatt állna… És mivel Romániában játszódik a Village története, lehetséges opcióként gondolhatunk arra, hogy valamilyen vámpíros vagy netán vérfarkasos háttér állna minden cselekmény mögött – természetesen megspékelve zombikkal és különböző szörnyekkel.

Talán a május másodikán megjelenő demó-próbaverzió picit fényt derít erre a szálra is. Ha nem is, addig is nézzétek meg a negyedik trailert a RE: Village-ből.

A Resident Evil Village május 7-én fog megjelenni, extra játékmóddal kiegészítve, a Mercanaries-szel.

Szólj hozzá