A Sea of Thieves legújabb kalandja már elérhető, és egy olyan karakter sanyarúságáról mesél, aki a kezdetek óta velünk volt. Igen, szegény Merricket meggyilkolták, és most rajtad – valamint több ezer másik kalózon – áll, hogy felfedjétek a merénylet titkait.

Hogy ti is könnyen végig tudjátok játszani a kalandot, írtunk nektek egy cikket, ami végigvezet benneteket a merénylő utáni nyomozáson. Kezdődjék a kalózkodás!

A Kaland

Mind minden kaland esetében, Larinnával kell elsőnek beszélned bármely kikötő tavernájában, és válaszd ki a “begin adventure”, azaz kezdődjék a kaland opciót. Ekkor fogja neked elmagyarázni, hogy Merrick eltűnt, és egy levelet ad át, melyen az első nyom található, ami Stephen’s Spoilon rejtőzik. Mehetünk is oda.

Mikor megérkeztek Stephen’s Spoilra, egy újabb üzenetet találtok mely a “Levél Merricknek” megnevezést viseli, a kikötőben egy üst mellett. Vegyétek fel, olvassátok el, mert ez a következő nyom, ami egy szigetre vezet Shipwreck Bay és Hidden Spring Keep között. Ez a hely nincs a térképen jelölve, de a K9 kordinátán találjátok majd, ahogy a képen is látszik:

Hajózzatok el ide, itt fog bennetek várni Belle. Beszéljetek vele, lezárhatjátok a fejezetet, ekkor árulja el hogy voltaképp ő is Merricket keresi. Mindenképp legyen ott a teljes legénység, mert Belle nem folytatja a küldetést, amíg nem vagytok ott mindannyian. Ha készen álltok, válasszátok a “kaland folytatása” opciót, és megismerhetitek Merrick szomorú sorsát. Egy maszkos gyilkos végzett vele, és ki kell derítenetek, hogy ki is ő valójában. Belle egy Tattered Journal tárgyat és egy lámpást ad nektek. Kezdődhet a nyomozás.

Olvassátok el a kapott naplót, az egyik oldalon találtok egy szigetrajzot, ez a Wanderer’s Refuge. Egy másik oldalon ez lesz olvasható: “kövessétek a föld alatti folyót. Ha beértetek, a koponya a kulcs.”

Hajózzatok Wanderer’s Refugera. Mikor ráléptek a szigetre, vegyétek elő Belle lámpását, felfedve a szellem szerű emlékeit a gyilkos útjának, ami egy evezős csónaktól vezet a sziget belseje felé. A lámpást fenntartva kövessétek a nyomokat, egy titkos búvóhelyre fog vezetni benneteket, de a tovább haladáshoz el kell forgatnotok a koponyát az asztalon.

Ha ez kész, mennyetek át a kinyílt ajtón, és kövessétek a nyomokat. Halljátok majd ahogy a gyilkos egy ládán keresztül beszél egy Warsmith nevű egyénnel. Ha végeztek, a lámpás segítségével kövessétek a nyomokat a szabadba.

A nyomok egy új emlékhez vezetnek, amikor a gyilkos elásott valamit. Ássatok ti is ott, és találtok egy újabb naplót. Két új oldal jelenik meg, az egyiken a Forked Conduit cím alatt a szövegben olvasható, hogy fantomok várnak a gyilkosra dél-nyugatnak a “Treasury of Sunken Shores” helytől. Ez a Sailor’s Bounty sziget, mehettek oda.

Ha megérkeztek, elő a lámpással, és keressétek a következő nyomot az evezős csónaktól. Láthatjátok az emléket, miszerint a fantomok egy szigonyt adnak a gyilkosnak. Az emlék végén megtámadnak titeket a fantomok, akik a Brethren Phantom nevet viselik. A nevükön kívül nincs más különlegességük, csak győzzétek le őket. A csata után a Forked Conduit oldal át lesz húzva a naplóban.

A másik oldal megnevezése a “The Fallen Lord”. Az oldal szerint egy ereklyét adnak át egy “part trión” dél-nyugatnak a Coral Fortresstől. Ez a Salty Sands hely, ide kell mennetek.

Ha elértétek a Salty Sands szigetet, ismét ugyanaz a procedúra. Előveszitek Belle lámpását, megkeresitek az evezőst, követitek a nyomokat. Az új emlék azt mutatja meg, hogy a fantomok egy Gold Hoarder koponyát adnak át a gyilkosnak. Az emléket követően újabb támadás ér benneteket, ugyanazok a fantomok jönnek elő. Győzzétek le őket, az egyikük el fog ejteni egy Phantom Parancs levelet, ez újabb oldalakat old fel a naplóban.

Az új oldalak egy parancsot fednek fel, mely szerint el kell rabolni a Golden Sands boszorkányt, el kell hurcolni egy keleti szigetre, és a szakadék alatti sötétségbe kell vinni. A sziget a Cannon Cove, szóval mehettek oda.

Ismételten lámpás elő, evezős csónak, nyomok. A következő emlék nem lesz messze, és azt fogja mutatni, hogy a boszorkányt kényszerítik valamiféle rituálé elvégzésére, amihez a szigony és a koponya is kell. Az emlék után újabb fantomok támadnak. Egy újabb fantom parancsot dobnak, ami elvezet minket a következő nyomra.

Ez az új napló oldal az Utolsó Parancs nevet viseli, és arról szól, hogy a boszorkányt vissza kell vinni a kikötőbe, hogy átadjon egy üzenetet a fegyverkovácsnak. Mivel a boszorkány már nincs a Golden Sands szigeten, ezért oda kell menni, ahonnan elrabolták, a New Golden Sands kikötőbe.

Ha megérkeztetek, tudtok beszélni a boroszkánnyal és a fegyverkováccsal is, hogy picivel több infót kapjatok a történetről, de a tovább haladáshoz elegendő, hogy ha a fegyverkovács viskója előtt felveszitek a földről a gyűrött levelet. Ezzel az oldallal a napló teljessé válik, visszatérhettek Bellehez a jelöletlen szigeten, ami a K9 koordinátákon található.

Gyűljetek össze Belle előtt, és a fejezet zárása opciót válasszátok. Belle mondókáját követően a kaland befejezése opciót válasszátok, ezzel elérve a nagy finálét, hogy szembenézzetek Merrick gyilkosával. Belle elmondja nektek, hogy a K12 koordinátán lévő Glorious Sea Dog tavernába kell mennetek.

Ha megérkeztek, láthatjátok, hogy a gyilkos ott álldogál a dokkon az új haverjaival. Mennyetek oda hozzá. A gyilkos még hisztizik egy sort, mielőtt levenné a maszkját hogy felfedje valódi kilétét, amit nem lövök le nektek itt a cikkben, hiszen pont ez a sztori lényege. Kicsivel később Belle is megérkezik hogy szembesítse a gyilkost, ám addigra kiderül, hogy Merrick lelkét a Dark Brethren frakció tartja fogságban. Hamarosan felhasználják a kovácsolt fegyvert, hogy az Átkozottak Tengerére hajózzanak. Belle megesküszik, hogy megmenti Merricket, és ezzel véget is ér a kaland.

A végigjátszásért járó egyik jutalom a Mask of Deceit emote.

Forsaken Hunter napló lelőhelyek

Mint minden kaland esetében, úgy itt is vannak plusz feladatok, amikért további jutalmak ütik a markunkat. Viszont ezesetben szinte az összes elérhető jutalmat megszerezzük ha követjük a sztorit, kivéve egyet. A Forgotten Journal gyűjtögetés ránk van bízva, de szerencsére mi meg tudjuk mutatni, hogy hol leljük a naplókat:

Forgotten Journal #1

Az első napló a Wanderer’s Refuge szigeten van. Vedd elő Belle lámpását, kövesd a nyomokat. Egy emléket fogsz találni, ahogy a gyilkos ír valamit. Mellette találod a naplót.

Forgotten Journal #2

Ez is a Wanderer’s Refuge-on található. Miután beléptél a gyilkos búvóhelyére, kövesd a nyomokat a szabadba. Kövesd őket amíg fel nem érsz egy dombra, és tőled jobbra lesz pár pálmafa. Ha feléjük mész, megjelenik egy új emlékkép, a napló pedig ott lesz egy kőnek támasztva.

Forgotten Journal #3

A következő napló a Sailor’s Bountyn van. Ahogy követed a csilkos nyomait a lámpással, a napló egy kőnek lesz támasztva egy csomó koponya mellett.

Forgotten Journal #4

Salty Sands szigeten kell követned a nyomokat, és az út közben látsz majd egy új emlékképet. A napló egy kőnek lesz támasztva, elrejtve a fűben.

Forgotten Journal #5

Az utolsó napló a Cannon Cove szigeten van. Ha megtaláltad az evezős csónakot, lesz ott nem messze egy kis tábor. Megjelenik az emlékkép, és vele szemben találod a naplót, egy fa padnak támasztva.

Ha minden naplót begyűjtöttetek, megkapjátok az Investigator of Dark Intrigue titulust.

Ezek voltak a részletei a Sea of Thieves: Forsaken Hunter kaland végigjátszásnak, reméljük tudtunk segíteni.

Az eredeti forráscikk: Sea Of Thieves: The Forsaken Hunter Walkthrough (thegamer.com)

Szólj hozzá