Capcom előhozta a nagyágyúkat a State of Play-en, bejelentették a Resident Evil 4-et 2023-ra, majd elővették a Street Fighter 6-ot is. A bejelentés mellett játékbeli videókat is láthatunk, valamint egy trailer videót is megosztottak.

De mi újítást hozhat egy újabb Street Fighter? Elsőként bemutattak egy új single player játékmodot, a World Tour-t, ahol egy nyílt világban csatangolhatunk és hívhatunk ki más harcosokat. A következő a multiplayer-t fogja megcélozni, ami a Street Fighter nagytáborát próbálja majd még közelebb hozni egymáshoz, egy bizonyos Battle Hub-ot hoznak létre, ami lényegében egy közösségformáló játszótér lesz. Kedvünkre kihívhatunk más játékosokat, de ha csak csevegni akarunk, arra is lehetőségünk lesz benne.

A trailer első karaktere Luke, aki egy bokszzsákon mutatja be ökölrepertoárját, hozzá társul a debütáló Jamie, aki a Zui Quan, azaz a kínai részeg ököl harcművészet használója. Ezt a technikát ötvözi a breaktánc elemeivel. Aztán feltűnik a SF sorozat oszlopos tagjai, Chun-Li és Ryu, akiken az öregedés jelei látszódnak. Chun-Li-t ráadásul egy másik harcművésszel is láthatjuk küzdeni, aki a találgatások szerint a szintén debütáló Li-Fen.

A látványban ezúttal sem lesz hiány, a megszokott erős körvonalak mellett különböző festékformák tűnnek majd fel egy-egy speciális kombónál, ezzel díszítve a harc hangulatát.

Végül bemutatják a valós idejű kommentárt, ami meccs alatt fogja fokozni a kedélyeket. Valósággal mintha egy arénában néznénk a bokszmeccset és hallanánk Michael Buffer ’Let’s get ready to rumble’ híres mondatát. Feltűnik az angol kommentár oldalán Jeremy ’Vicious’ Lopez, míg a japán kommentár oldalán Aru. Az Ő hangjukat hallhatjuk is egy bemutató meccsen. A kommentár nyelvezetétől függetlenül feliratként 13 nyelven olvashatjuk majd a meccs kommentálásait.

Egyelőre pontosabbat nem tudni, csak hogy 2023-ra fog majd jönni a játék, de kicsit bővítve a közönségen, az SF6 PC és PS4 mellett ezúttal Xbox X/S szeriákra is kijön majd és természetesen PS5-re is.  

Szólj hozzá