Az első jéghoki játéktapasztalatom az NHL 99 demo verziója volt még valamelyik PC-s magazin repertoárjából és tisztán emlékszem, hogy kisgyerekként milyen nagyokat kacagtam, mikor egy-egy játékos szédületes nagy pofont vagy lökést mért ellenfelére, majd az hatalmasat vágódott a csúszós jegen. Ezt még megfejelte az is, hogy volt egy pont a “kűzdőtéren”, amikor egy bizonyos részen úgy tolta meg ellenfelét a játékos, hogy estében kitörte a védőüveget és kiesett a pályáról, na az mindent tarolt… Ámulattal néztem a történést, majd minden erőmmel azon voltam, hogy rekreáljam az esetet és végül nem is érdekelt az eredmény. Mai fejjel már azért másra vágyik az ember, minthogy kilökje ellenfelét a pályán túlra, bár valószínű, hogy most is vicces lehet egy-két esés vagy lökés.

Na de mi újat hozhat egy NHL játék sok-sok év után, hogy fenntarthassa az érdeklődést? A Tape to Tape ezt az érdeklődést akarja felspékelni, mégpedig olyan módon, hogy egyrészt rajzolt grafikájával kicsit mókássá teszi az egész sportjátékot, valamint rougelike elemekkel teszi sportszerűtlenné az egészet. Ahogy menetelünk előre a kihívásokban, úgy találunk majd újabb és újabb eszközöket, amik szépen felrúgják a jéghoki szabályait. Grapling hook, ütőhajigálás, doppingok és egyéb nyalánkságok várnak ránk az ütközetek során.

Nemrég került a játék Early Access verzióba Steam-en, ahol jelenleg 10%-os kedvezménnyel lehet hozzá kerülni és a fejlesztők elmondása alapján nem tart vissza az Early Access attól, hogy az egyjátékos módot végigvigyék a játékosok, de tervek szerint év végéig EA-ban marad, hogy a kisebb-nagyobb bugokat orvosolni tudják, majd csak ezután lép a teljes verzióba.

Szólj hozzá