A Dead by Daylight egy olyan játék, amely horrorfilmek nélkül nem létezne. Az egész játék, a forgatókönyv és a látványvilág, a különöshang hatások mind egy hosszú sorozatból származnak, ahol az ostoba tinédzserek felfedezik a zajt a pincében, és ez csak fokozódik a DLC-k hosszú listájával, amely különböző filmgonosztevőket adott hozzá a játék gyilkosainak listájához. És most ez elérkezik a logikus következtetéshez: a Dead by Daylight egy filmes változatot kap.

A fejlesztő, a Behaviour Interactive együttműködik az Atomic Monster és a horror szakértő Blumhouse cégekkel, hogy megvalósítsák a filmet, amelynek kapcsán egy elképesztő statisztika is felmerült: a játéknak világszerte már több mint 50 millió játékosa van, és napi szinten több mint kétmillióan lépnek be a játékba.

Az Atomic Monster vezérigazgatója, James Wan, aki A démonok között és Az Insidious című filmek rendezője, a Dead by Daylight-ot “szerelmeslevélnek a horror világához” nevezi, amely eléggé pontos, és azt mondja, hogy a “rémesen belsőséges világ” “tökéletes egy ijesztő filmadaptációhoz.” Jason Blum, a Blumhouse alapítója és vezérigazgatója, a Tűnj el! és A Megtisztulás éjszakájának producere.

Nyilvánvalóan sok mindent lehet kihozni az engedélyezett kapcsolatok nélkül is. A sajtóközlemény említi a játék három eredeti gyilkosát (a Nővért, a Kísértetet és a Boszorkányt / the Nurse, Wraith, Hag), és nagy tétben fogadnék arra, hogy a hátborzongató Nővér kap főellenségi szerepet, míg a játék alapbeállítása (négy túlélő a gyilkos által fogságban tartott környezetben) már egy elég egyértelmű film alappillér.

A projekt jelenleg nem rendelkezik rendezővel vagy forgatókönyvíróval, bár Wan, Blum és a Behaviour Interactive Stephen Mulrooney producerei a filmnek. Ettől a projekttől elrugaszkodva, az Atomic Monster és a Blumhouse tervezi az összeolvadást idén. A hír röviddel azután jött, hogy a Blumhouse bejelentette az új Blumhouse Games nevű címkét, amely “eredeti, horror témájú játékokat” fog kiadni, amelyek költségvetése kevesebb, mint 10 millió dollár.

Szólj hozzá