A Helldivers 2 vált a Sony legnagyobb sikeres játékmegjelenésévé a Steamen, de nem csodáljuk, hiszen napról-napra egyre több játékost érdekel a TPS lövölde játék.

Az Arrowhead Game Studios PVE co-op akciójátékát a Sony Interactive Entertainment adta ki a héten PS5-re és PC-re – a Steamen keresztül. Habár a Sony nem tette közzé a Helldiver 2 PS5 játékosszámait, a Valve viszont igen a Steam-játékok esetében. Február 8-án a Helldivers 2 nagyot robbant a Steamen, hiszen 81,840-es csúcsfelhasználói játékos számot értek el. Ez megelőzi a Sony Santa Monica God of War című játék Steames sikerét, amely két évvel ezelőtt, PC-re való megjelenésekor 73,529-es csúcsfelhasználói számmal büszkélkedhetett.

Elég érdekes helyzetben állt a Helldivers 2, hiszen a PC-sikerét annak ellenére érte el, hogy az PS5 verzióval egyszerre jelent meg világszerte, ami szokatlan, de nem példa nélküli üzlet-stratégia a Sony részéről. A Helldivers 2 a Steamen a bevétel alapján is a legkelendőbb játék, még olyan sikersorozatok előtt is, mint a Palworld. az Enshrouded és a Call of Duty. Fontos még megjegyezni, hogy a Helldivers 2-ből nem csak egy féle verzió van (normál kiadás), hanem több is.

A nemrég megjelent Marvel’s Spider-Man 2 például nem érhető el PC-n, és a Sony még nem jelentette be a PC-verziót. A Shift Up látványos akció játéka, a Stellar Blade PS5-re fog megjelenni, ahogyan a Team Ninja Rise of the Ronin című játéka is. A Firewalk Studios új PvP többjátékos első személyű lövöldözős játéka, a Concord pedig PS5-re és PC-re is egyaránt meg fog jelenni. Az fentebb felsorolt előbbi címek esetében csak reménykedni tudunk, hogy meg fognak e jelenni ezek a játékok PC-re, ámbár a Sony eddig ütemtervei és stratégiái alapján meglehetősen nagy az esély, hogy a Marvel’s Spider-Man 2 debütáljon majd Steam-re és Epic Games Store-ra egyaránt.

Az Arrowhead Studios tudja jól, hogy akadnak hibák és problémák a játékban, hiszen legutóbb az AMD videokártya tulajdonosai körében a játék játszhatatlan volt. De azóta, a fagyási problémákat már kijavították.

“Tudjuk, hogy még több problémát kell megoldanunk, és dolgozunk rajta” – mondta Mikael Eriksson játékigazgató. “Mindazonáltal reméljük, hogy ez a gyors javítás sokat segít a felhasználói élmény javításában.

Szólj hozzá