Az Activision hivatalosan is bejelentette a Call of Duty Modern Warfare 2 című FPS lövöldejátékot, amely már napra pontos megjelenési dátumot is kapott, ami nem lesz más, mint október 28-a. A platformok pedig a szokásosak: PC, PS4, PS5, Xbox Series X/S.

A Task Force 141 alakulata visszatér John Price kapitány vezérletével, de ez még nem minden, hiszen a korábbi és klasszikus Call of Duty Modern Warfare részekből ismert és hánytatott sorsú karakterek is tiszteletüket teszik a fedélzeten, mint például mindenki kedvenc “Soap”-ja, azaz John MacTavish. Továbbiakban a csapatunkat képezi Kyle “Gaz” Garrick, Simon “Ghost” Riley és az újonc szereplő, Alejandro Vargas, aki a mexikói különleges erők ezredese. A történet szerint USA bajba jutott, hiszen az ellenség minden eddigieknél keményebben csap le majd a nagyhatalmi és világvezető országra, így a Task Force 141 alakulat a globális nukleáris vészhelyzetet elkerülve olyan helyszíneken is meg fog fordulni, mint Európa, Ázsia, és természetesen Amerika.

Az elmondások szerint a kampány hihetetlen mozis élményt ígér, többek között szárazföldi ütközeteket, víz alatti tengeri ostromokat, valamint néhány lopakodós missziókat is. De ez még nem minden! Visszatér az online coop alapú, 2-személyes Special Ops, amiben egy társunkkal karöltve oldhatjuk meg Amerika problémáit. A Special Ops küldetései felkészít minket a többjátékos módokra is, hiszen ebben a plusz játékmódban a csapatépítési képességeinket tesztelhetjük le, ami nagyban növelheti a multiplayeres helytállásunkat.

A többjátékos részben a játékosok kipróbálhatják és szintet léphetnek számos fegyverrel, felfedezhetik a pályákat és a fegyverkiegészítők valamint a játékmódok széles skáláját is. A Modern Warfare 2 a megjelenés után egy izgalmas naptárral is kezdi el pályafutását, amely hatalmas mennyiségű ingyenes, megjelenés utáni tartalomdömpinget tartalmaz, mint pl. új pályákat, játékmódokat és olyan blockbuster különleges eseményt, amelyet nem lehet kihagyni.

Nem sokkal a Call of Duty Modern Warfare 2 megjelenése után, a Modern Warfare 2 univerzum kiterjesztéseként a Warzone 2.0 is elindul majd. Ezzel együtt új technológia, funkciók sokasága és újabb fajta gameplay keveredik a játékmeneti-mechanizmussal, amelyek zökkenőmentesen tudnak együtt működni. Az Infinity Ward mindvégig szívén viselte a közösség sokféle visszajelzését mindkét cím esetében. A fejlesztők szerint a Warzone 2.0 a legmodernebb Warzone-élmény lesz, és ehhez a teljes körű megvalósítása érdekében új Modern Warfare 2-tartalmakat és “rendszereket” hoznak majd be a vadonatúj fejlődési lehetőségekkel és leltár rendszerrel kapcsolatban. Külön kiemeljük, hogy a jelenlegi Warzone külön élményként fog folytatódni, amely magában foglalja a játékosok fejlődésének és leltárainak folytatását. A Warzone-ban megszerzett jutalmak sajnos nem lesznek elérhetőek a Warzone 2.0-ban.

A megjelenés után egy hatalmas ingyenes tartalomdömpingre számíthatunk, amely fejlődő játékmenetet biztosít az új pályákkal, játékmódokkal, szezonális eseményekkel, közösségi ünnepségekkel és még sok mással is.

A Call Of Duty történetében először a készítők egyetlen egységes grafikus motort használnak a franchise-ban. A Modern Warfare 2-től kezdve, az új cím a következő generációs motort használja, amely először a Modern Warfare (2019) című játékban debütált. A Modern Warfare 2 lesz a Call of Duty történetének eddigi legfejlettebb Call of Duty-ja is, amely lenyűgözően fog kinézni, realisztikus hangzással, világítással és látványvilágával igazán magával ragadó élményt nyújt majd a rajongóknak. Új technológiák, köztük új grafikus eszközláncok, AI és mozgásmodellek kerültek finomhangolásra. A Modern Warfare 2 a legmodernebb fotogrammetriát fogja használni a fizika alapú anyagrendszerrel, valamint új hibrid csempealapú streaming-rendszerrel, új PBR víz és víz alatti matricák rendereléssel, kiváló volumetrikus világítással, 4K HDR-rel, valamint új GPU-geometria támogatással rendelkezik a játék technikai része. Ezek a grafikus opciók remekül fogják prezentálni a szinte tökéletes filmes gameplay élményt a COD rajongóknak.

Kulcsfontosságú jellemzők:

A Modern Warfare 2 a Modern Warfare 2019 folytatásaként veszi fel a sztorit, amikor az újonnan megalakult Task Force 141 különítmény egy hatalmas globális fenyegetéssel néz szembe a monumentális kampányban.
Az egyjátékos kampány a világ minden tájára elviszi a játékosokat, miközben a Task Force 141 egy nagyszabású terrorista összeesküvésen és az Egyesült Államok elleni támadás semlegesítésén dolgozik.
Egy újonnan összeállt fenyegetés összeesküvést kreál, hogy káoszt teremtsen az USA határain belül.

A játékosok a Modern Warfare legikonikusabb karakterei mellett harcolhatnak, köztük Price kapitány, Ghost, Soap, Gaz és Laswell mellett, valamint számos új szövetségessel, például a mexikói különleges erőknél szolgáló Alejandro Vargas ezredessel, illetve még a rosszfiúk terén a terrorizmus elleni globális háború legsötétebb helyeiről érkező karizmatikus ellenfelekkel is találkozhatunk.

Az Infinity Ward a 2019-es Modern Warfare kasszasikerén tovább állt, és ezzel a Call of Duty új korszakát nyitotta meg. A klasszikus katonás játékmenet emlékezetes újragondolásában a játékosoknak stratégiai szempontból kell mérlegelniük az éjszakai látás, a lopakodás, a járműves hadviselés és még sok minden más helyzetet.

A Modern Warfare 2 és az új Warzone 2.0 élmény forradalmian új fejlesztéseket hoz az Al-ben, amelyek hatással vannak minden egyes egyedi játékélményünkre, beleértve a csapattársak helyzetét és az ellenséges NPC-k és a civilek mozgását, és még sok minden mást, amelyek dinamikusan reagálnak majd a döntéseinkre.

Új fegyverkészítők debütálnak a játékban, amely hatalmas mennyiségű fegyver testreszabási lehetőséget biztosíthatnak majd a játékosoknak.
A RICOCHET Anti-Cheat tovább folytatja a Modern Warfare 2-ben és az új Warzone 2.0 játékban a csalás elleni harcokat. A RICOCHET csapata a szerveroldali eszközök és észlelőrendszerek folyamatosan frissített csomagját kapjuk majd a multiplayer centrikus játékhoz, hogy felvegye a harcot a tisztességtelen játékosok, vagyis a csalók ellen.

A Call Of Duty: Modern Warfare 2 2022. október 28-án jelenik meg PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X|S-re és PC-re.

Az egyik küldetésben, az Operation Dark Water-ben (fenti videó) a játékosoknak az ellenséges erőkkel kell megküzdeniük, miközben egy hajón kell átvágniuk magukat és elkerülniük az ellenséges tüzet… de ez a küldetés sokkal többről szól, mint azt a játékosok gondolnák. A Mexikói-öbölben lévő olajfúrótoronyban olyan rakományt tárolnak, amely globális konfliktust robbanthat ki, tehát nem csak az USA kormánya van veszélyben. A tengerre vezényelt Soap, Ghost és a mexikói különleges erők operátora, Alejandro, aki egy új szövetséges és tapasztalt veterán. Miközben ahogy egyre beljebb és beljebb kerülnek hőseink ezalatt a nehéz időjárási körülményekkel is megküzdenek.

Először a Geoff Keighley által rendezett Summer Games Festen mutatták be a játékot mozgás közben, ahol a Call of Duty és az Infinity Ward narratív igazgatója, Jeff Negus teremtette meg ezt a lehetőséget. Tehát valahol a Mexikói-öbölben három csapat motorcsónakázik egy olajfúrótorony felé. Ez picit jóízű flashback lehet a régi és veterán COD játékosok számára, hiszen a klasszikus Modern Warfare 2-ben is az Oilrig-en ismerős helyzetben találhattuk magunkat Soapékkal. Az egyik hajó hátsó ülésén a Shadow Company PMC parancsnoka, Graves továbbítja a központból érkező információkat Soapnak és Alejandrónak.

Mi is a Dark Water küldetés? A Task Force 141-nek és az Shadow századnak be kell jutnia egy kereskedelmi hajóplatformra, majd pedig ki kell iktatnia az ellenséges erőket, és végezetül hatástalanítania kell a rakétát. Az osztag felereszkedik és behatol a fúrótoronyba, és elkezdi kiüríteni az alsó rakteret és a kifutópályát.

Miközben Graves, Alejandró és egy másik Shadow Company operátor erősen felfelé haladnak a lépcsőn, Ghost rádión közli, hogy a Shadow Company 3. tüzércsapatával bejutottak. A fúrófülkébe lépve megkapjuk a megerősítést: a veszélyes rakétaszerelvény valóban a platformon van.

Innen kitör a káosz: a kunyhó áttörése után az egyik operátor elesik, és az egész bázisplatformon riadót fújnak. Mindenkit kiiktatva a fedélzeten, Soap és Graves megtalálta a rakétakonténert egy helikopterleszállóban… csakhogy hiányzik a vezérlés. Graves, aki rádión visszaszól egy másik magas rangú tisztnek a főhadiszálláson a meglehetősen szomorú információval, hogy a vezérlők egy, a olajfúrótornyot elhagyó menekülőhajón vannak.

“Megkaptad a parancsot, fiam – állítsd le a kilövést.”

Mindenáron meg kell állítanunk!

Visszaereszkedve a hajó vezetőjéhez, megkezdjük az üldözést, ami egy kényszerleszállással végződik egy kereskedelmi szállítóhajó fő fedélzetén. Ahogy talpra állnak, rájönnek, hogy ez a hajó viharos vizekre evez; minden, ami nincs lecsavarozva, csúszkál a hajón. A fedélzeten ismét eluralkodik a káosz, de ezentúl a természet szól be. Ez is egy kellemes flashback lehet, hiszen nagyjából hasonló szituáció alakult ki a klasszikus Call of Duty Modern Warfare első epizódjában is.

Ez a küldetésnapló vagy beszámoló csak egy példa, hogy a kampányküldetések mennyire és mennyivel dinamikusabbak és élethűbbek lesznek, mint az eredeti Call of Duty: Modern Warfare. A játékosoknak nem csak az ellenséges erőkkel kell majd megküzdeniük, hanem az időjárási hatásokkal is, például víz alá kell majd merülnünk, hogy lopakodni tudjunk az ellenséges területen. A videojáték PC verziója, a Battlenet mellett a Steamen is kapható lesz.

Megjelenés: október 28-án

Szólj hozzá