A kétszemélyes indiai stúdio, az Olemingus egy ingyenes indie játékkal vonzza magához az embereket. A Folds of a Separation egy kirakós játék, ahol háztetőkön és ereszcsatornákon kell átvezetnünk magunkat egy különös, vízben úszó városban.

A képernyő bal oldalán jövünk, majd a jobb oldalán távozunk. A kép kettő van osztva, és mindkét oldalon 2-2 választási lehetőségünk lesz, hogy milyen kiosztás szerint tudjuk elvinni a figuránkat a jobb oldalra. Az egyik fél kiosztása lehet, hogy épp egy zsákutca, de átváltva a másikra, karakterünk vígan folytathatja kalandját.

A játék érdekessége, hogy fizikai társasjátéknak indult, ahol a papír egyik oldalának felén voltak a megoldások, így a papírt hajtogatva előre hátra került volna elő a megfejtés.

A fejlesztők szerint a Folds of a Separation egy „rövid elmélkedés a holttestek nyilvános terekről való kivonásáról és a drákói állam elleni tiltakozás költségeiről.” A szerzők a politikai háttérről szóló feljegyzéseikben azt írták, hogy a játék elgondolkodtat a jogtalan -az állam által előírt letartóztatásokon és az ítélet nélküli börtönbe zárásokról.

Sajnos a játékipar sem mentesül a politikai viszályoktól, azonban öröm az ürömben, hogy a Folds of Separation egy úgymond ’fizess amennyit akarsz’ játék, bármiféle minimum megkötés nélkül, szóval aki úgy gondolja ingyenesen is letöltheti magának Linuxra, Windowsra és Macre.

Szólj hozzá