A Gordian Quest egy pakliépítős RPG, ami a napokban hagyta el az Early Access verziót és teljes játékká cseperedett a pár évnyi fejlesztés után. A Gordian Quest egy olyan világba repít, ahol baljós átok sújtja a világot, szörnyek és rablók portyázzák a vidéket, a gyávák elmenekülnek, de a hősök felragyoknak.

Jelenleg 3490 szavazóból 92%-os pozitív véleményen áll a játék steam-en, ami azért nem egy rossz mérleg. A klasszikus D&D remek összekovácsolása a modern decképítős rougelite kombóval, ahol 10 különböző beállítottságú és klasszal rendelkező karakter közül tudjuk felépíteni csapatunkat tábla szerű harcmezőn. Persze a karakterek személyisége is különbözik, így nem mindegy melyik karakterünk kivel tud majd kombinálni.

A story alapú kampány mellett a Realm Mode és a Skirmish módok is pörgethetik a játék időt, míg a Skirmish-ben a csapatunkkal kiállhatunk barátaink ellen, addig a Realm Mode-ban egy folyamatosan változó és kiszámíthatatlan játéktér terül elénk, amiben két verzió közül választhatunk, egy véget nem érő hajszát, vagy a véges, 5 birodalomból álló küzdőteret.

Miközben megyünk előre a storyban, nem csak karaktereink, de a lapjaikat is fejleszthetjük, valamint természetesen új skilleket is tudunk nekik kraftolni. Az összesen 10 karakterünkhöz több, mint 700 lapból tudjuk összeállítani a repertoárjukat.

Szólj hozzá