A Deep Rock Galactic új köntösben, amely a roguelite műfajba fog tartozni.


A Deep Rock Galactic egy népszerű kooperatív FPS játék, amelyben űr-törpök bányásszák a nyersanyagokat, miközben harcolnak az ellenséges lényekkel a Hoxxes IV bolygó mélyén. A játék 2020-ban jelent meg, és azóta is nagy sikert aratott a Steamen, ahol több mint 200 ezer felhasználói értékelésből 97%-os pozitív visszajelzést kapott.

Most a fejlesztő Ghost Ship Games bejelentette, hogy egy új játékot készít ugyanebben az univerzumban, amely a Deep Rock Galactic: Rogue Core címet viseli, és 2024-ben várható. A Rogue Core sok szempontból hasonlít az eredeti játékra, hiszen ugyanazokat az alapmechanikákat használja, mint a mozgáseszközök, a fegyverek összhangja, vagy a lézer mutató. A nagy különbség azonban az, hogy a Rogue Core egy roguelite struktúrára épül. Ez azt jelenti, hogy minden küldetés elején csak az alapvető felszereléssel rendelkezünk, de ahogy haladunk előre, frissítéseket, eszközöket és képességeket szerezhetünk, amelyekkel nagyon erős kombinációkat hozhatunk létre. A nehézség is drasztikusan növekszik ahogy haladunk a küldetésben, ellentétben a Deep Rock Galactic-kal, ahol a nehézség inkább állandó marad.

A játék története szerint a Deep Rock Galactic bányászati vállalat titkos műveleteket indított el Hoxxes IV mélyén, hogy megszerezze az Expenite nevű rendkívül hasznos ásványt. Hamarosan azonban elvesztették a kapcsolatot a bányahelyekkel. Mi és csapattársaink a Reclaimerek vagyunk, egy elit egység, akiknek vissza kell szerezniük az irányítást a bányahelyek felett, kideríteniük mi okozza a Greyout nevű jelenséget, és megakadályozniuk további bajokat.

A Rogue Core még nem áll készen az indulásra, de a Ghost Ship Games tervez, egy hosszú korai hozzáférési időszakot. A stúdió most jelentette be a játékot, mert szeretné újraéleszteni azt a nyílt fejlesztési érzést, amely szerintük jobbá tette a Deep Rock Galactic-ot is. „Ez egy nyílt meghívás arra, hogy csatlakozzatok hozzánk ezen az úton, ahogy nekivágunk egy játék elkészítésének már nagyon korai fejlesztési szakaszában – sokkal korábban, mint ahogy korai hozzáférésbe indítanánk” – mondta a Ghost Ship Games.

A játék várhatóan 2024 novemberében kerül korai hozzáférésbe Steamen.

Szólj hozzá