Az asztali szerepjátékok örömteli és izgalmas stílusai között találunk egy olyan típust, aminek a neve „take-that”. Ebben a stílusban az a lényeg, hogy olyan lapokat dobunk a csata hevében, amik vagy extrákat adnak, vagy azokat veszik el. A Munchkin ennek a stílusnak az egyik koronázatlan királya és most már online térben is játszhatjuk ezt a gyöngyszemet.

Munchkin alap járaton egy egész egyszerű játékmenettel rendelkezik, mindenkinek van saját köre, ahol cselekedhet úgy, hogy szörnyekkel harcol, vagy csak a kezében lévő lapokat aktiválja magának, hogy a következő csatára felkészüljön. Ha legyőzöl egy szörnyet, mindenképp szintet lépsz és akkor ér véget a játék, ha valaki eléri a 10-es szintet. Elég egyszerűen hangzik, ugye? De akkor mi a bökkenő? A bökkenő az egészben az, hogy a te körödben nem csak te rakhatsz ki lapokat, hanem a csatáid alatt az ellenfelek is szórhatják az áldást. Tehát ha úgy számolsz, hogy egy nagy szinttű lényt fogsz legyőzni, de eléggé neccesen jön majd ki és centizgetjük a dolgot, akkor egész biztos, hogy az ellened lévő Vérpisti be fog dobni egy olyan lapot, ami szépen felrúgja ezt a centizgetést.

Jelenleg Early Access-ben van a játék Steam-en, de a fejlesztőbrigád, a Dire Wolf Games úgy tervezi, hogy pár hónap után ki is lép majd a teljes rivaldafényre, de addig is szeretnének pár dolgot a játékosok segítségével kivédeni. Alapvetően egy multiplayer játék, ahol a haverokkal összeülve lehet jókat nevetni vagy inkább mérgelődni, de solo játékmódokra is lesz majd lehetőség és a cross-play-t is lehetővé fogják majd tenni.

Egyelőre PC-n, Android-on és iOS-en vehető meg a játék.

Szólj hozzá