Még egy hete sincsen, hogy az Amazon MMO-ja, a New World post-olt arról, hogy tartanak egy három napos júniusi “Extravaganza” event-et. Olyvá tűnik, hogy ezen felbuzdulva úgy döntöttek az XP event itt nem áll meg és kiterjed majd az egész hónapra, picit belenyúlva a júliusba is.

Bár gondolhatnánk azt, hogy ennek az event kitolásnak az okát az jelenti, hogy az előző, június hatodika és kilencedike között megrendezett esemény megtolta a játékos számot. Elemezve kicsit Steam Charts adatait viszont az jön le, hogy a player base tovább zuhant és nem igazán mozgatta meg a közösséget ez a kis bónusz XP event. Míg június 5.-én, az első Extravaganza előtt átlagosan 22 ezren játszottak egy időben a New World-el, 6.-ától egészen napjainkig ez a szám átlag 18 ezerre redukálódott. Ez azt jelenti, hogy a játék 5 nap leforgása alatt játékosbázisának 18%-át vesztette el.

Ez egyetlen nagy kérdés, hogy vajon megáll-e valaha a New World számokban hozott statisztikáinak a zuhanása? Egy egész jó dev update-et hoztak el nekünk és kaptunk egy egész roadmap-et, hogy júniusban, illetve júliusban milyen változások érkeznek. Talán ez csalogat majd vissza régi játékosokat.

Szólj hozzá