A szőrme újra divatba jön, az EA és a Maxis bejelentette a 12. kiegészítőjét a Sims 4-nek, ez pedig a Werewolves lesz. A vámpírok ősellenségeinek is helye lesz a Sims-ben, ők a Moonwood Mill-ben telepednek majd le, ahol vonyításban nem lesz hiány.

Meg is választhatjuk, hogy már alapból egy holdat üdvözlő család tagjai szeretnénk lenni, vagy esetleg harapás útján akarunk átváltozni teliholdkor. És ha már farkasok, akkor bizony, hogy részesei lehetünk a falkának, aminek a ’Howling Point’ biztosít majd helyszínt. Ha esetleg mégsem tetszene a falkaélet, a magányos farkas útját is járhatjuk.

Simünk dönthet úgy, hogy kűzdeni fog a vérfarkas lét ellen, ez esetben a váltakozó holdfázisok jelentenek majd különböző kihívásokat. Az EA azt is bejelentette, hogy lesznek farkas-specifikus életesemények, de egyelőre ezt titokban tartják mindenki előtt.

Az EA május elején tette közzé az új kiegészítő jellemét, ám a Sims világában nem újdonság a likantrópia, a 2006-ban megjelent Sims 2 Pets kiegészítőjében és a 2012-ben megjelent Sims 3 Supernatural kiegészítőjében is feltűnt már.

Szólj hozzá