A lengyel Acid Wizard Studio, akik eddig egy túlélő horrorjukról, a Darkwood-ról voltak hírhedtek, most ezúttal egy egészen más műfajba vágják a fejszéjüket. Egy taktikai, körökre osztott foci játékot készítenek, ahol iskolás fiatalok rúgják a bőrt a 90-es évek Lengyelországában.

A szocializmus véget ért, helyébe a demokrácia veszi át az uralmat és elkezd özönleni a nyugati inspiráció az országba. Főszereplő karaktert ezúttal nem a nyugat, inkább a kelet inspirálta a focira, és bár a trailerben nem mondja végig, mind tudjuk, hogy Captain Tsubasa-ra gondol. Szóval a kissrác összeverbuválja a barátait, hogy a helyi tornán ők emelhessék magasba a serleget.

Soccer Kids-ben az egyik legfontosabb talán a pozícionálás és a helyzetkihasználás, de nem csak foci szintjén, hanem mint ténylegesen taktikai versengésben is, ugyanis itt nem csak az számít, hogy gyerkőcök hogy veszik le a feléjük ívelő labdát. A játék telis tele van RPG szerű képességekkel, míg valaki úgy alakít ki helyzetet, hogy átemeli a vele szemben állok felett a labdát, addig mások szidni kezdik az ellenfelüket és vagy hozzátartozóikat, akik ettől bedühödnek és elveszítik körüket, úgyhogy óvatosan azokkal az inzultálásokkal.

A Soccer Kids jelenleg alfa verzióban ingyenesen elérhető Steam-en, bár a fejlesztőcsapat elmondta, hogy a teljes verzióig nem sok minden fog változni, azért várják az építő jellegű kritikákat és véleményeket.

Szólj hozzá