Ha a 2004-es foci eb után jön ki ez a játék, még el is hiszem, hogy meg kell menteni a focit, akkor még könnyen el is tudták volna velem hitetni, hogy semmi fantasy elemet nem rejt a játék. Azonban itt más a helyzet, nem az élő focit kell megmenteni, hanem egy fantasy világ fociját, ugyanis azt bannolták a világból, minden stadiumot bezártak és minden focilabdát elkoboztak…

Szerencsére van remény, hiszen hősünk előtt megjelenik egy mágikus focilabda, majd nemes egyszerűséggel kirepül a csukott ablakon át, de hát ilyenkor hol számít egy ép ablak? Szóval hősünk elkezdi üldözni a labdát és a megtalálásakor új lendületet vesz a karrierünk, a berozsdásodott lábakat újra csatatérbe kell állítani. Ha megtörtént a bemelegítés mehet is a csapat újraépítése. A csapatunk újraépítése mellett természetesen az egyéni és csapatképességek is lényegesek, ezek fejlesztése elkerülhetetlen a győzelemhez.

A nyílt világú játéktér rengeteg titkot rejt, érdemes a labdát nekirúgni mindenféle tereptárgynak, hisz így kerülnek megfejtésre a titkok. Titkokat még becsúszással is felszínre tudunk keríteni, csak vigyázzunk, nehogy nyújtott lábbal történjen. Rengeteg minijáték teszi még ötletesebbé a Soccer Story-t, ezek az ötletes Off-side mission nevet kapták.

A játék PC-n, Nintendo Switch-en, PS4-en és XboX One-on fog megjelenni november 29-én.

Szólj hozzá