A The Day Before korai hozzáférésű verziója nemrégiben jelent meg, de a játékosok többsége csalódottan fogadta. A legnagyobb probléma az volt, hogy a játékot nyílt világú videojátékként mutatták be, de ez nem felelt meg a valóságnak. A Steam-en játszók szerint a The Day Before szűkös és korlátozott területet kínál, és nincs benne az a szabadság és változatosság, amit a korábbi bemutatók ígértek. A Fntastics egy nyílt világú MMO-nak nevezte a játékot, de valójában egy egyszerű lootolós és menekülős játék lett belőle, zárt pályákkal és határokkal. A fejlesztők a megjelenés után elkezdték törölni a régebbi videókat a játék YouTube-csatornájáról, és most az is kiderült, hogy megszüntetik a stúdiójukat.

Miért törölték a régi videókat? Nos, mert azok még nyílt világú játékmenetet ábrázoltak. Úgy látszik, hogy az Fntastic meg akarja szüntetni minden nyomát annak, amit valaha is ígértek, de talán nem tudják, hogy ami egyszer felkerült az internetre, az ott is marad. A lootolás a játékban nagyon egyszerű, a zombik, akiknek veszélyesnek kellene lenniük, könnyen átverhetők, ha felmászunk egy autó tetejére, a fegyverhasználat pedig rettenetes, gyakorlatilag minden fegyver ugyanolyan. Nemrég érkezett a hír, hogy négy nappal a játék kiadása után a stúdió bezár. “Ma bejelentjük a Fntastic stúdió bezárását” – írták a Twitteren.
Sajnos a The Day Before anyagilag megbukott, és nincs elég pénzünk a folytatáshoz. Minden befolyt bevételt a partnereink felé fennálló tartozásaink kiegyenlítésére fordítunk. Minden erőfeszítésünket, erőforrásunkat és munkaóránkat a The Day Before fejlesztésébe fektettük, ami az első nagy játékunk volt. Nagyon szerettünk volna új javításokat kiadni, hogy felfedjük a játékban rejlő lehetőségeket, de sajnos nincs meg a kellő anyagi hátterünk a munka folytatásához.

A játékosok viszont csak még dühösebbnek tűnnek a váratlan lépés miatt, olvasható a post alatti hozzászólás részben:

Többen is scammereknek nevezik őket, ami azt jelenti, hogy ez egy átverés, vannak akik perrel is fenyegetőztek de legtöbben refundot követelnek, azaz a játék árának a visszatérítését, ugyanis nem volt olcsó mulatság a korai hozzáférés (early access) ára sem és úgy tűnik, hogy több embernek is nehézséget okoz visszaszerezni a játékra költött pénzt, ezért volt aki még ezzel kapcsolatos javaslatot is adott a többieknek, hogyan tehetik ezt meg sikeresen, legalábbis állítása szerint.

Szólj hozzá