Az Inkulinati még két évvel ezelőtt került fel Kickstarter-re, ötletes rajzolt grafikájával sokak tetszését elnyerte, de megjelenése mellett maga a téma és a játékmenet is kecsegtetőnek tűnik.

Az öreg klasszis, körökre osztott stratégiát tették a középkori rajzfigurák csataterévé és nagyon jól is áll neki. A játékban ugyanis egy rajzmestert alakítunk, azaz Inkulinatit, aki másik Inkulinatikkal fogja felvenni a kesztyűt, mégpedig olyan módon, hogy a rajzmesterek által készített alkotások harcolnak majd. A rajzolt szörnyetegek alatt nem éppen a Lovecraft csápos istenségére, vagy mondjuk tüzet okádó sárkányokra kell gondolni, sokkal inkább olyan szörnyekre, mint egy lovagi tornára készülő nyúlra, vagy egy csatabárdot forgató két lábon járó kutyára. Ugyanis a középkori képzelet szüleményei ezek a csatarendbe álló rajzfigurák és úgy bővíthetjük repertoárunkat, hogy középkori festményeket és rajzokat tanulmányozunk. Az egyszerűnek tűnő csatateret azonban nehéz lesz elsajátítani, ugyanis egyet mi lépünk, egyet az ellenfél, így minden döntésünknek súlya van.

A játék fejlesztői, a Yaza Games úgy tervezi, hogy körülbelül egy évet fog eltölteni az Inkulinati Early Access stádiumban, de utána még bármi is megtörténhet.

PC mellett XboX-osok örülhetnek az Early Acces-nek január 31-én, a Nintendo Switch tulajok viszont csak a teljes játékot élvezhetik majd, Ő nekik sajnos ki kell várni azt a fránya egy évet.

Szólj hozzá