Évek óta nincs új Sims játék és ha a Sims 5-re fáj a fogunk, akkor még mindig több évig kell szegfűszeget rágcsálni, hogy kibírjuk addig. Azonban, ha eltekintünk a ténytől, hogy nem Sims a játék neve, ahol virtuális családjainkat és embereinket nevelnénk, akkor nem kell sokat várni.

A Sims új játéka, a Project Rene körül még csend uralkodik, de a Paradox fejlesztette Life by You early access verzióját már idén júniusban bezsebelhetjük, feltéve ha nem fogják tovább halasztani. Végül pedig, amiről a cikkünk is szól, nem más, mint egy Patreonon finanszírozott indie fejlesztő által készített játék, a Paralives. A Paralives fejlesztői nagyon jól kommunikálnak a követőkkel és ha minden igaz, már 2025-re early accessbe léphet a projekt.

A Paralives már jó ideje fejlesztés alatt, korábban láthattunk már videót a komplex karaktergenerálásról és arról is, hogy hogyan tudjuk kínozni, esetleg megölni a karaktereinket egy ajtó nélküli szobában, kicsit morbid, de ha Sims szerű játékot akar valaki, akkor ez a módszer szinte kötelező.

Legújabb gameplay reviewban láthatjuk a munkakeresés és a mindennapi munkának a folyamatát, mert hát valahogy fizetni kell a virtuális számlákat is. Az általunk irányított Para (Sims-ben a Sim) úgynevezett application pontokat kap, ha jól végzi munkáját és ezeket tudjuk különféle fejlesztésekre költeni… bárcsak a való életben is ilyen egyszerű lenne. Minden munkában fejleszthetünk pozíciónk növelésére, vagy növelhetjük a fizetést, vagy olyan egyéb előnyökre fordítható, mint például a zenei skillünket növelhetjük azzal, hogy munka közben zenét hallgat a karakterünk.

A munka mellett nagy szerepet kap a többi Para-val való interakció is, a videóban betekintést kapunk a csoportos interakcióba is, itt egyszerre több Para-val folytathatunk beszélgetést, vagy akár más csoportos tevékenységeket is csinálhatunk. Ebben lesz segítségünkre a ’Together Cards’, ami lehetőséget ad a beszélgetés témájának befolyásolására, ami lehet akár a karrierről való beszélgetésen át a flörtölésig szinte bármi.

És ha már flörtölés, akkor a videóban láthatunk egy sikerességi százalékot, mint az XCOM harcrendszerében, és ha már az XCOM-ot vettük elő, akkor bizony retteghetünk is, hogy a 95% esély gyakran rosszabbul fog sikerülni, mint azt várjuk… Természetesen az esélyeinket a karakterünk skilljeivel és karakterek közti kapcsolatmélyítéssel növelhetjük.

Alex Massé, a játék fejlesztője mindamellett, hogy bejelentette, hogy 2025-re lesz early access verzió, azt is elmondta, hogy bár eleinte sok bugra és javítanivalóra kell számítanunk, megnyugtatta a követőket, hogy amíg Ő a Paralives fejlesztője, addig nem lesz fizetős DLC a játékhoz.

Szólj hozzá